Conducerea Bursei Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) isi doreste consolidarea pozitiei institutiei pe piata de capital, dupa ce, la 12 ani de la infiintare a ajuns la peste patru milioane de contracte incheiate pe an si 25 de instrumente derivate tranzactionate.

Pentru perioada urmatoare, presedintele bursei a precizat ca intarirea pozitiei bursei la termen in piata de capital, cresterea lichiditatii, atragerea de noi intermediari si introducerea unei piete spot sunt printre prioritatile noastre imediate. Dorim dezvoltarea si consolidarea pietei la termen prin diversificarea produselor si promovarea imaginii bursei derivatelor ca institutie de neinlocit in piata de capital romaneasca, a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei sibiene, citat de NewsIn.

Infiintata sub denumirea de Bursa de Marfuri S.A, de un grup de 11 actionari, ea avea ca principal obiect de activitate tranzactiile cu marfuri pe piata spot. in iulie 1997, au fost lansate in premiera contractele futures pe valute si indici, prilej cu care numele a fost schimbat in Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, in 1998 contractele pe optiuni iar in 2000 instrumentele derivate cu activ suport pe actiuni, fiind in prezent singura institutie din Romania unde se tranzactioneaza instrumente financiare de acest tip.

Privind inapoi, ne dam seama ca eforturile noastre au fost incununate de succes. Am devenit una din fortele bursiere din Europa Centrala si de Sud-Est in domeniul derivatelor, ne-am castigat respectul clientilor si intermediarilor, al intreg mediului de afaceri autohton si nu numai, mai spune Teodor Ancuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri