Piraeus Bank Romania a raportat rezultatele financiare pe primul semestru din an, primele anuntate sub noua conducere instalata de fondul american J.C. Flowers. Astfel, profitul inainte de impozitare a avansat spectaculos in S1, la 25,1 milioane lei, fata de nivelul de 3,8 milioane lei inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Rezultatele financiare obtinute in prima jumatate a anului confirma faptul ca Piraeus Bank Romania porneste de la o baza solida. Banca trece printr-o serie de transformari benefice, care produc deja rezultate. Investitorii nostri contribuie la consolidarea bancii. Pe termen scurt, ne vom concentra pe acele zone din oferta noastra care ne asigura un avantaj competitiv, ne ajuta sa extindem in mod selectiv cota de piata a bancii si sa crestem agilitatea organizatiei. Acum avem toate resursele necesare pentru a ne servi mai bine clientii si a ne dezvolta intr-o maniera sustenabila", a declarat Dominic Bruynseels, presedinte executiv al Piraeus Bank Romania.

Valoarea totala a creditelor acordate de Piraeus Bank a crescut cu 3% in primul semestru, la 3,56 miliarde lei, cresterea fiind impulsionata de avansul cu 18% al imprumuturilor corporate si de saltul cu 21% realizat de creditele acordate segmentului IMM.

Astfel, imprumuturile corporate au atins 1,31 miliarde lei, in timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au situat la 706 milioane lei.

Depozitele totale (retail + companii) atrase de banca au atins 4,44 miliarde lei, inregistrand o crestere de doar 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste creditele neperformante (cu peste 90 de zile intarziere la plata), banca a precizat ca acestea mai reprezinta doar 2,5% din totalul creditelor aflate in sold la 30 iunie 2018. Nivelul creditelor neperformante (metodologie EBA) se situeaza la mai putin de 6% din totalul portofoliului.

La 30 iunie 2018, indicele de lichiditate precum si rata totala de capital inregistrau valori confortabile de 164%, respectiv 21,4%, semnificativ peste cerintele BNR.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank Romania a fost preluata de fondul american de investitii J.C.Flowers &Co, aceasta fiind prima investitie pe care fondul o face pe piata din Romania si din Europa Centrala si de Est. Ulterior, pe 17 iulie 2018, BERD a achizitionat 19% din actiunile Piraeus Bank Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri