Indicele ROBOR a inregistrat evolutii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta de astazi, 12 februarie. Aflati din materialul de mai jos la cat este cotat ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara.

Indicele ROBOR overnight a crescut in sedinta de astazi cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,54% pe an la 3,55% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile si-a pastrat valoarea inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,55% pe an. In ceea ce priveste ROBOR la 1 luna, acesta a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,25% pe an la 3,26% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In cazul scadentelor mai indelungate, ROBOR la 6 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale, in timp ce ROBOR la 9 si 12 luni si-au pastrat valorile inregistrate in sedinta anterioara, respectiv 3,43% pe an si 3,50% pe an.

ROBOR la 3 luni inregistreaza o scadere minora in sedinta de astazi

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei de pe piata interbancara, a scazut in sedinta de astazi cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,30% pe an la 3,29% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

ROBOR la 3 luni creste astazi...
Citeste si: ROBOR la 3 luni creste astazi pentru a 3-a sedinta consecutiva

Sursa foto: AdrianC / Shutterstock.com

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ROBOR la 3 luni: la cat se situeaza indicele astazi