Startup-ul FinTech romanesc Pago, care si-a lansat aplicatia de plata a facturilor in luna noiembrie a anului 2017, a introdus mai multe tipuri de abonamente pentru utilizatorii sai si se pregateste sa plece la acceleratorul Huge Thing din Polonia, unde a fost acceptat impreuna cu alte 9 startup-uri.

Fintech-ul romanesc Pago a lansat recent o serie de abonamente ce se adreseaza utilizatorilor care platesc din aplicatie 5 sau mai multe facturi pe luna. Decizia a fost luata pentru a putea extinde cat mai repede lista de furnizori si tipurile de plati disponibile.

“Clientii care au abonament vor putea adauga orice furnizor care pana acum nu era disponibil. Avem nevoie de o poza cu factura recenta si in cateva zile acesta este introdus in aplicatie. Practic, le vom permite celor care au facturi de la o companie de apa dintr-un oras mic sa le platesca prin Pago. De asemenea, dincolo de furnizorii de utilitati, oamenii pot introduce facturi de la Rompetrol, Avon, Fan Courier sau BGS, cu mentiunea ca acestea sa aiba un cod de bare”, explica Adrian Cighi, cofondator Pago.

Abonamentele sunt de doua tipuri, Premium si Limitless. Cel Premium le va permite utilizatorilor sa plateasca pana la 8 facturi lunar si costa 4,99 lei pe luna, iar in cazul unui abonament anual, clientii beneficiaza de o reducere de 20%. Abonamentul Limitless le permite utilizatorilor plati nelimitate si costa 14,99 lei pe luna, beneficiind de asemenea de o reducere de 20% in cazul in care se opteaza pentru unul anual.

In ceea ce priveste utilizatorii care nu platesc mai mult de 4 facturi pe luna, acestia vor putea utiliza aplicatia gratuit in continuare. De asemenea, reincarcarile si asigurarile raman gratuite indiferent de achizitionarea unui abonament sau nu.

“Utilizatorii de abonamente au posibilitatea de a-si seta alerte pentru ITP, Casco sau alte revizii pe care le pot primi prin sms, e-mail sau direct in aplicatie. De asemenea, punctele primite pentru plata unei facturi se multiplica cu 1,5 in cazul abonamentului Premium si se dubleaza la cel Limitless”, explica Adrian Cighi.

Cofondatorul Pago precizeaza ca, la nivelul platilor realizate de utilizatorii din prezent, abonamentele se aplica pentru 25% dintre acestia, iar in cazul celor cu abonament Limitless, dupa 12-13 facturi platite pe luna, punctele acumulate vor acoperi o parte semnificativa din costul abonamentului.

110.000 de utilizatori activi si plati de peste 14 milioane de euro pana in prezent

Pago a ajuns la 250.000 de descarcari in acest moment, dintre care 110.000 s-au transformat in utilizatori activi ce au realizat plati de peste 14 milioane de euro. In medie, aplicatia inregistreaza zilnic 5.500 de plati catre cei peste 90 de furnizori integrati, numar ce creste cu aproximativ 15% de la o luna la alta.

“Din punct de vedere al numarului de plati, cele mai multe merg catre RCS&RDS, pe urmatoarele pozitii fiind Enel si Orange. Zilnic, catre portofoliul de peste 90 de furnizori se inregistreaza in medie 5.500 de plati, volumul acestora depasind 2 milioane de euro in ultima luna”, precizeaza Adrian Cighi, cofondator Pago, pentru wall-street.ro.

Startup-ul FinTech romanesc a adaugat in aplicatie, dincolo de furnizorii traditionali, si posibilitatea de achizitionare a mai multor tipuri de asigurari.

“In ultimele luni am adaugat asigurarile de calatorie si asigurarile RCA, unde avem 2.000 de polite emise si 12.000 de utilizatori care si-au salvat datele masinii in aplicatie. In perioada urmatoare vrem sa adaugam asigurarile de locuinte si alte cateva tipuri de asigurari” precizeaza cofondatorul Pago.

De asemenea, startup-ul FinTech romanesc lucreaza si la integrarea platformei ghiseul.ro, platforma ce permite plata online a taxelor si impozitelor catre institutiile publice inrolate in sistem.

Extinderea in Polonia si Croatia

Reprezentantul Pago precizeaza ca in acest an echipa se concentreaza si pe extinderea in afara granitelor, pentru inceput fiind vizate Croatia si Polonia, in cea din urma fiind inscrisa la un accelerator care ii va ajuta in acest sens.

“In urma unui program de pre-accelerare am fost acceptati la Huge Thing, un accelerator din Polonia sustinut de grupul bancar Santander, fondul de investitii SpeedUP si de catre statul polonez prin programul national <<The Poland Prize>>. Programul este destinat startup-urilor straine care vor sa intre pe piata din Polonia, lucru care noua ne-a venit ca o manusa, avand in vedere planurile noastre de extindere. Din cele 10 startup-uri selectate, noi si startup-ul ThinkOut suntem din Romania”, povesteste Adrian Cighi.

*despre povestea startup-ului FinTech romanesc ThinkOut, cu sediul in Iasi, wall-street.ro a scris AICI.

Reprezentantul Pago precizeaza ca programul de accelerare se va desfasura intre 4 martie si 26 iunie, perioada in care vor fi gazduiti de birourile campusului Google din Varsovia si vor primi o finantare nerambursabila de 45.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri