First Data, parte a gigantului furnizor de solutii financiare digitale Fiserv dupa achizitia de 22 de miliarde dolari, procesatorul de plati Visa si Samsung Electronics au prezentat solutia SoftPOS in cadrul IFA Berlin 2019, cel mai mare eveniment din Europa dedicat tehnologiei.

Solutia SoftPOS (Software Point of Sale) permite acceptarea platilor indiferent de valoarea acestora prin intermediul smartphone-urilor si a tabletelor, pe acelasi model pe care functioneaza si terminalele POS intalnite la comercianti.

Astfel, comerciantii vor putea accepta plati contactless realizate prin intermediul cardurilor, telefoanelor sau a altor dispozitive care utilizeaza tehnologia NFC (Near-field communication). Un program pilot privind utilizarea acestei solutii va incepe in Polonia la sfarsitul acestui an, urmand ca mai apoi sa fie extins in alte tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Inscrie-te gratuit la Future Banking FinTech Edition AICI si vino alaturi de noi pe 1 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din sistemul financiar.

“Intram intr-o noua era a platilor, era mobilitatii. Avand in vedere ca platile contactless cresc in popularitate, este important pentru comercianti sa fie capabili sa le accepte prin intermediul dispozitivelor mobile. SoftPOS a fost dezvoltat in asa fel incat sa indeplineasca nevoile curente si viitoare ale consumatorilor si ale antreprenorilor si pentru a schimba felul in care oamenii realizeaza platile zilnice”, precizeaza John Gibbons, vicepresedinte Fiserv EMEA.

“Acest proiect putea fi lansat doar intr-o tara in care platile contactless sunt extrem de populare, iar Polonia este printre liderii la nivel global in ceea ce priveste acest tip de plata. Multumita solutiei SoftPOS, un numar mare de comercianti vor avea posibilitatea de a accepta plati contactless, oferindu-le consumatorilor o experienta rapida, convenabila si sigura. Cu aceasta tehnologie vom fi capabili sa extindem accesul la plata cu cardul la nivelul Poloniei, chiar si pentru micii comercianti care accepta momentan doar numerar”, a precizat Katarzyna Zubrzycka, Head of Merchant Sale & Acquirer la Visa pe Europa Centrala si de Est.

Nu ar fi o surpriza ca Romania sa se afle printre primele tari in care este lansata aceasta solutie, tinand cont de declaratiile facute de catre Catalin Cretu, general manager pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa, cu privire la deschiderea romanilor pentru plata contactless.

"Putem sa spunem ca Romania, ca numar de plati contactless din platile facute in mediul fizic, este alaturi de alte tari din Europa Centrala si de Est ca Polonia, Cehia si Ungaria, in top 10 la nivel global. Romanii au adoptat acest tip de plata contactless mult mai rapid decat multi alti consumatori, ajungand intr-o scurta perioada in top 10 global. Ca urmare, in acest moment, 1 leu din fiecare 2 lei cheltuiti se cheltuie printr-o tranzactie contactless. Peste 70% din carduri sunt contactlees si peste 90% dintre POS-uri sunt contactless. Avem o infrastructura pregatita pentru ce urmeaza, platile cu telefoanele mobile, ceasuri si alte dispozitive de tip wearable", preciza Catalin Cretu intr-o conferinta de presa sustinuta in luna aprilie a acestui an.

Sursa foto: Mahony

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri