Revelionul se apropie cu pasi repezi si deja avem in minte o serie de obiective pe care ni le-am setat pentru noul an. Unul dintre ele este achizitionarea propriei locuinte prin intermediul unui credit imobiliar, un proces ce trebuie analizat cu atentie. In materialul de #bankingurban de astazi vom face acest lucru pentru a ne asigura ca te organizezi cum trebuie

Oricat de mult ti-ai dori sa te muti din chirie in propria ta locuinta, trebuie sa intelegi ca acest pas reprezinta un angajament pe termen lung, care vine la pachet cu o serie de obligatii.

Esti constient de veniturile si cheltuielile pe care le ai?

sursa foto: wutzkohphoto / Shutterstock.com

In momentul in care ai decis ca vrei sa iti iei o locuinta prin intermediul unui credit imobiliar, analizeaza-ti veniturile si cheltuielile pe care le ai. Nu lua in calcul doar chiria si utilitatile pe care le platesti acum, ci uita-te si la celelalte costuri ale vietii, banii pe care ii dai pe mancare, iesiri in oras etc.

Incearca sa iti echilibrezi bugetul in asa fel incat sa te poti bucura de hobby-urile pe care le aveai inainte de a contracta creditul.

Stii ce avans trebuie sa platesti?

In ceea ce priveste creditul Prima Casa, avansul este de minim 5% din valoarea imobilului, in timp ce pentru un credit ipotecar acesta este de minim 15%. Insa, dincolo de acest avans, mai sunt o serie de plati pe care trebuie sa le efectuezi. Pentru Creditul Prima Casa, gasesti AICI toate costurile, in timp ce pentru creditul ipotecar le poti consulta AICI.

Ai verificat la cat iti poate ajunge rata?

sursa foto: guteksk7/ Shutterstock.com

Pentru a-ti putea pregati bugetul cat mai bine si ati face o idee despre efortul financiar ce urmeaza sa il faci, apeleaza la un calculator de credite care iti va oferi suma estimativa pe care urmeaza sa o platesti. Gasesti unul AICI.

Te-ai gandit in ce zona ai dori sa fie viitoarea ta locuinta?

Pentru ca urmeaza sa stai ceva timp in viitoarea ta locuinta, nu lasa entuziasmul oferit de posibilitatea de a obtine un credit ipotecar sa te faca sa alegi din impuls, fara a analiza cu atentie ofertele din piata. Ai mai multe canale la dispozitie, precum online pe platformele acreditate pentru acest tip de activitate, prin intermediul prietenilor sau mergand la sediul unei agentii imobiliare.

Odata ce ti-ai raspuns la intrebarile de mai sus, este timpul sa mergi la banca pentru a afla suma pe care ti-o pot oferi si pentru a-ti explica toate aspectele ce tin de creditul pe care urmeaza sa il contractezi.

Speram ca te-am ajutat sa faci un pas important in implinirea unuia dintre obiectivele pe care le ai pentru anul 2020, iar in cazul in care mai ai si alte intrebari, poti apela la platforma Intreb BT sau poti consulta un ghid complet AICI.

Sursa foto: fizkes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri