Prospectul schemei de pensii private trebuie sa mai contina date legate de politica de investitii a administratorului, conditiile de eligibilitate ale participantilor, modalitatea de aderare a participantilor la fondul de pensii private. Un participant va mai fi informat prin schema un fond de pensii private in legatura cu taxele si comisioanele suportate de catre participanti din contributii si din activul fondului.

Un prospect al schemei de pensii private trebuie avizat de Comisie, iar avizarea va necesita prospectul schemei de pensii private, in forma in care va fi distribuit potentialilor participanti si proiectele contractelor de administrare, de depozitare si de societate civila.

"Continutul prospectului schemei de pensii private poate fi modificat numai cu avizul prealabil al CSSPP si numai in cazul in care acest lucru este impus de schimbarile legislative si de conditiile specifice ale pietei", a anuntat Comisia, potrivit NewsIn. Actul normativ elaborat de catre CSSPP prevede ca prospectul modificat trebuie afisat la sediul administratorului si publicat atat pe pagina de web a fondului, cat si prin intermediul unui cotidian national.

Prezentul act se adreseaza administratorilor si participantilor la un fond de pensii private. Norma impune termene si conditii privind solicitarea autorizarii si procedura de autorizare a prospectului, modificarea prospectului schemei de pensii private si avizarea acesteia.

Prospectul schemei de pensii facultative va contine numele fondului, care va fi insotiti de sintagma "fond de pensii facultative", si definitiile termenilor utilizati in prospect (legat de politica de investitii, instrumentele financiare si riscurile investitiilor), arata o norma CSSPP, emisa anterior. De asemenea, aderarea la un fond de pensii reprezinta o optiune individuala, iar oferirea de orice fel de beneficii colaterale este interzisa, mai arata norma CSSPP privind prospectul schemei de pensii facultative.