Cristina Nitescu a declarat, pentru The Money Channel, ca din moment ce este vorba de o contributie ce ramane la latitudinea beneficiarului, acesta poate contribui "cu cat il tine buzunarul" si "nu ar trebui ca legiuitorul sa-i limiteze aceasta contributie". In opinia sa, decizia Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), de a impune plafonul de 15%, "face ca cei cu potential de economisire mai mare, care doresc sa nu se limiteze si sa-si asigure un plus de venituri la varsta pensionarii, sa investeasca restul de bani disponibili intr-o asigurare de viata".

Pe de alta parte, nici "comisioanele pe care administratorul fondului de pensii facultative le poate retine nu sunt incurajatoare, cel putin pentru inceput", a spus reprezentanta companiei de asigurari Omniasig, motivand ca, "la fel ca pentru orice companie care se gaseste la inceput de drum, cheltuielile cu investitia initiala si cu administrarea sunt foarte mari, iar faptul ca legiuitorul, la pensiile facultative, limiteaza aceste comisioane si nu lasa piata libera sa le reglementeze este un motiv pentru care nu toti se inghesuie sa se inscrie la acest pilon". La acestea se mai adauga si "lipsa de educatie a populatiei in ceea ce priveste pensiile private", a mai spus Cristina Nitescu, potrivit NewsIn.

Reprezentanta Omniasig a precizat ca motivul invocat de catre Comisie, in ceea ce priveste impunerea plafonului de 15%, este acela ca "doreste intai ca populatia sa capate incredere in sistem, sa fie convinsa ca nu-si va pierde banii in acest sistem", lucru care oricum nu se va intampla "pentru ca reglementarile sunt foarte stricte". Insa, spune Cristina Nitescu, Comisia ar fi lasat sa se inteleaga ca, peste o perioada nedefinita de timp, exista posibilitatea ridicarii acestei restrictii.

Directorul Directiei de Pensii din cadrul Omniasig este de parere ca si alte firme de asigurari, la fel ca cea pe care o reprezinta, "asteapta ca normele de aplicare ale Legii 204 sa fie complet elaborate", deoarece "Comisia, in mare parte, le-a publicat, le-a elaborat, a consultat piata, dar mai sunt inca norme importante, care nu au fost inca publicate si pe care le asteptam", a spus Cristina Nitescu.