Companiile de asigurari de viata ale BCR, Aviva si ING au depus cereri la arbitrul pensiilor private, in vederea obtinerii autorizatiei ca administratori de fonduri de pensii facultative, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Cererile celor trei companii de asigurari au fost insotite de documentatia necesara. KPMG Audit a cerut autorizatie pentru avizarea ca auditor al fondurilor de pensii facultative, iar Allianz-tiriac a depus documentatia pentru autorizarea de constituire a societatii de pensii, a mai anuntat comisia, potrivit NewsIn.

CSSPP mai primise dosare de autorizare din parte BCR Asigurari de Viata, pentru administrare de Fonduri de Pensii Private Facultative, de la BRD SocGen ca banca depozitara si de la Ernst&Young ca auditor. in momentul de fata, Ernst&Young Assurance Services figureaza in registrul pulic CSSPP, ca auditor financiar, iar BRD-Group Societe Generale, ca depozitar al activelor fondurilor de pensii facultative.

Primele contributii pentru pilonul III, al pensiilor private facultative, vor fi colectate cel tarziu in luna mai 2007, a declarat recent, Oancea. Potrivit lui Oancea, in afara de ING Asigurari de Viata, pana in prezent, comisia a mai primit dosare de autorizare la pilonul III de la BCR Asigurari de Viata si Allianz - tiriac Asigurari. CSSPP a autorizat, deja, un auditor, Ernst & Young Assurance Service SRL, si o banca depozitara, BRD-Group Societe Generale, pentru sistemul de pensii private facultative.

Sistemul pensiilor facultative (pilonul III de pensii) va fi finantat din contributiile suplimentare si optionale ale celor care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor. O persoana poate contribui la sistemul de pensii facultative cu maximum 15 la suta din venitul brut si poate beneficia de pensie cand implineste 60 de ani.

Contributiile in acest sistem sunt deductibile fiscal in limita a 200 de euro pentru angajator si 200 de euro pentru angajat. Potrivit unor calcule ale operatorilor din piata, o contributie lunara de 20 de euro pe o perioada de 25 de ani in acest sistem va aduce o pensie de 140 de euro lunar, pe timp de 15 ani, in cazul fondurilor de pensii facultative. Estimarile au vizat un randament mediu anual de sapte la suta, in euro.

Astfel, contributia totala la sfarsitul perioadei de 25 de ani de cotizare ar insuma 6.000 de euro, iar cu fructificarea capitalului prin investitii va ajunge la 25.000 de euro, ceea ce ar putea conduce la o pensie lunara de 140 de euro, pe timp de 15 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri