Banca Comercială Română (BCR) lansează o ofertă specială pentru clienții care își doresc să acceseze un credit ipotecar (nou sau refinanțare), prin oferirea unui fond de urgență, în echivalentul unei rate totale de credit de până la 2.500 lei, precum și cu o dobândă fixă în primii 5 ani de la 5,79%.

Pentru a beneficia de oferta cea mai bună de dobândă, 5,79%, clienții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

• Să aleagă un imobil construit după anul 2000, cu Certificat energetic A sau cu Certificat energetic B emis după 16 februarie 2023, ceea ce îi va face eligibili pentru produsul CASA MEA Natura;
• Să vireze deja sau să opteze pentru virarea salariului la BCR;

La finalul celor 5 ani cu dobândă fixă, dobânda va fi variabilă, respectiv 2,4% + IRCC, în condițiile menționate mai sus.

În cazul în care nu îndeplinesc criteriile pentru CASA MEA Natura, clienții pot opta pentru produsul standard ipotecar CASA MEA cu o dobândă fixă standard de 7,09% în primii 5 ani, ulterior 3,70% + IRCC.

Oferta este valabilă în perioada 17 ianuarie – 16 aprilie 2024 pentru cererile noi de credit și poate fi accesată prin platforma de digital banking George, precum și în orice unitate BCR.

Clienții vor primi automat în cont, după tragerea creditului, în maximum 5 zile, echivalentul net exact al unei rate lunare totale (principal + dobândă) pentru 30 de zile, așa cum reiese din graficul de rambursare, în limită maximă de 2.500 de lei.

Iată un exemplu de calcul reprezentativ pentru creditul CASA MEA Natura, în cazul unei locuințe eficiente energetic, cu încasarea salariului sau a venitului în cont BCR:

• Sumă împrumutată: 350.000 de lei;
• Perioadă: 300 de luni;
• Dobândă fixă pe 5 ani: 5,79%, ulterior variabilă - 8,37%/an (2,40% + IRCC);
• Comisioane: 500 de lei (analiză) și 0 lei (administrare);
• Cost evaluare: 470 lei inclusiv TVA (apartament), perceput de evaluator;
• Cost cu asigurarea de viață, dacă aceasta este achiziționată prin intermediul BCR: 0,026% (calculată lunar la soldul creditului), 91 de lei în prima lună;
• Rata în primii 5 ani: 2.301 lei, ulterior 2.789 lei;
• Valoare totală plătibilă: 808.782 lei;
• DAE = 7,91%.

În cazul în care clientul nu (mai) încasează venitul în cont, pentru același credit: dobânda este fixă în primii 5 ani: 6,79%/an, ulterior variabilă 9,37%/an (IRCC + 3,40%); Rată fixă în primii 5 ani: 2.518 lei, ulterior 3.030 lei; Valoare totală plătibilă: 879.758 lei; DAE = 8,94%. (IRCC = 5,97% valabil până la 31.03.2024).

„Cele două componente ale ofertei - fondul de urgență, echivalent cu o rată, precum și condițiile foarte avantajoase de dobândă, inclusiv pentru asigurarea de viață - sunt gândite să ofere un sprijin real pentru toți cei care își doresc achiziționarea unei case, dar și un îndemn la responsabilitate. Mai mult decât atât, credem că oferta noastră este extrem de competitivă, asigură transparență și predictibilitate prin perioada de dobândă fixă din primii 5 ani, susține clienții în achiziționarea casei mult dorite sau la refinanțarea creditelor, iar fondul de urgență este menit să ofere un prim suport în drumul către independență financiară”, a declarat Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct Produse si Segmente Retail în cadrul BCR.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri