Efectele digitalizării, atât a sistemului public, cât și a inovațiilor din mediul privat vor fi semnificative în economie, iar digitalizarea a devenit o condiție sine qua non a competitivității, potrivit celor declarate de Răzvan Sighinaș, CIO ING Bank România.

Din fericire pentru români, se fac deja pași fermi în direcția digitalizării sectorului public, iar oficialul băncii speră ca, în curând, să se poată observa că fundamentele digitale ale instituțiilor statului vor ajunge la un nivel bun.

”Zona în care am fost mult deficitari și trebuie să progresăm rămâne însă modul în care aceste date sunt integrate și accesibile pentru cetățeni și agenții economici”, a mai explicat CIO-ul ING Bank.

În viziunea sa, o modalitate de identificare electronică gestionată de statul român ar ajuta foarte mult la accelerarea acestui proces pentru că doar așa aceasta ar putea avea o aplicabilitate extrem de vastă.

Aplicabilitatea ar fi cu atât mai importantă cu cât identificarea electronică ar putea fi armonizată legislativ și tehnologic la nivel european. O astfel de soluție ar fi o componentă critică a fundației pe care economia digitală europeană ar putea avea dezvoltări cu adevărat revoluționare și am putea face asta cu un nivel foarte ridicat de securitate și aderență la cerințe regulatorii precum GDPR.

- Răzvan Sighinaș, CIO ING Bank România -

Prioritar pentru societatea civilă, în opinia sa, este ca aceasta să-și dezvolte capabilitățile digitale și aici ajutorul poate veni din sector public, privat sau ONG-uri. În ceea ce privește ING, banca a devenit partener strategic al asociației Code for Romania, care, anul trecut, a dezvoltat platformele digitale de comunicare a soluțiilor adoptate de autorități în lupta cu Covid-19. Acestea au fost accesate de 12 milioane de utilizatori unici.

Mai mult decât atât, ING are angajați ce lucrează voluntar la proiectele asociației. Asociația Code4Romania a lansat la sfârșitul anului trecut un plan în urma identificării celor mai importante probleme sociale, în cadrul programului Civic Labs. Acesta este gândit pentru următorii cinci ani și vizează 37 de obiective în cinci domenii prioritare pentru dezvoltarea digitală a României: sănătate, educație, mediu, protecția grupurilor vulnerabile și participare civică.

Pe lângă acest plan pe termen mediu, banca a lansat recent, alături de alți 34 de finanțatori o platforma a donatorilor, care își propune să ofere transparență în rândul companiilor care derulează proiecte de CSR și o mai bună colaborare pentru ca mediul privat să poată sprijini inițiativele ce rămân descoperite.

Din această perspectivă, anii ce urmează sunt extrem de importanți pentru România.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ne oferă o ocazie rară de a construi o bază sustenabilă pentru dezvoltarea țării, în frunte cu digitalizarea. Mai exact, dacă înainte am avut forma, acum avem posibilitatea de a crea și fondul.

- Răzvan Sighinaș, CIO ING Bank România -

În ceea ce privește evoluția digitală a băncii, aceasta ține foarte mult de experiența mobilă a clienților astfel că, în planurile instituției financiare sunt vizate inovațiile care țin atât de nivelul experienței mobile, cât și de diversitatea produselor și a serviciilor noi.

”Revoluția vine însă din cloud și date. Anul acesta, ca și următorii, vor aduce tot mai multe inițiative în care aceste tehnologii reușesc să faciliteze experiențe cât mai personalizate pentru clienți”, a mai explicat oficialul ING Bank România concluzionând faptul că, toate acestea vor ajuta banca să opereze mai rapid și mai eficient.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri