ING Bank România a extins recent facilitatea de credit de 100 milioane de euro acordată grupului NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Creditul standard, contractat inițial în 2017, a devenit „verde” prin adăugarea unor componente ESG, de mediu, sociale şi de guvernanţă.

Împrumutul acordat pe trei ani este bilateral, adică ING a acordat acest credit ca singura bancă creditoare. Fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea proiectelor curente și viitoare ale grupului NEPI Rockcastle.

O performanță mai bună a companiei (peste indicatorii stabiliți în contract) este recompensată cu o reducere la rata dobânzii, în timp ce o performanță redusă atrage, invers proporțional, creșterea acesteia.”, a explicat Florin Ilie, deputy CEO și head of wholesale banking, în cadrul ING Bank România.

Produsele de finanțare sustenabilă a NEPI Rockcastle sunt printre preocupările constante ale grupului, care anul trecut a încheiat cu succes o emisiune de obligaţiuni verzi, în care ING a avut rolul de coordonator. Emisiunea s-a bucurat de un interes considerabil din partea investitorilor din Europa și a atras fonduri în valoare de 500 milioane euro.

Retail jobs

„Sustenabilitatea este una din prioritățile NEPI Rockcastle, iar creditul „verde" ne reconfirmă angajamentul în această direcție. Ne dorim să contribuim la menținerea unui mediu durabil prin atingerea nivelului de neutralitate a amprentei de carbon a operațiunilor Grupului până în 2030.”, a declarat Mirela Covașă, CFO NEPI Rockcastle.

La nivel local și global, ING se concentrează preponderent pe clienți și tranzacții cu un profil sustenabil ridicat. Totodată, banca încurajează încercările clienților de a se alinia standardelor ESG prin produsele sale (oferirea de credite și intermedierea de obligațiuni verzi).

La nivel de grup, în anul 2021, ING a intermediat deja peste 15 obligațiuni de sustenabilitate și a acordat 25 de credite verzi. ING își propune să își intensifice semnificativ activitatea de creditare sustenabilă și în România.

Citeste si:
ING, credit de peste 20 milioane euro pentru Tuborg
ING, credit de peste 20...

Anul trecut, NEPI Rockcastle a lansat un cadru de finanțare verde care se concentrează pe îmbunătățirea performanței de mediu a proprietăților grupului și dezvoltarea unor proiecte de eficiență energetică. Acesta este aliniat standardelor internaționale aplicabile, precum ICMA Green Bond Principles 2018 și LMA Green Loan Principles 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri