Actionarii Volksbank Romania au aprobat majorarea capitalul social, de catre banca mama, cu 112 milioane lei (circa 33,3 milioane euro), de la 229,1 la 341,1 milioane lei (circa 101,5 milioane euro), a anuntat banca intr-un comunicat, citat de NewsIn.
Majorarea cu 112 milioane lei a capitalului social se va face prin emitere de actiuni ordinare in valoare totala de 84 mil. lei si de actiuni preferentiale in valoare totala de 28 mil. lei, valoarea nominala a ambelor tipuri de actiuni fiind de 10 bani (1.000 lei vechi).

De asemenea, emiterea de actiuni se va face cu prima de emisiune in valoare de 20 bani (2.000 lei vechi) pentru fiecare actiune nou emisa, valoarea totala a primei fiind de 224 milioane lei.

Astfel, capitalul total al Volksbank Romania, in care sunt cuprinse capitalul social cu care garanteaza institutia si capitalul din primele de emisiune, a crescut cu 336 milioane lei (echivalentul a aproximativ 100 milioane euro) pana la 862,71milioane lei.

Majorarea de capital va fi efectuata de actionarul Volksbank International AG, care a decis sa subscrie si sa verse in numerar intreaga suma de 112 milioane lei, corespunzatoare unui numar de 1,12 miliarde actiuni. Volksbank International AG va varsa in numerar, odata cu participatia sa la capitalul social al Volksbank Romania, si prima de emisiune aferenta actiunilor pe care le va dobandi.

In urma majorarii de capital, Volksbank International va controla peste 98,95% din Volksbank Romania, restul actiunilor fiind detinute de Unternehmensbeteiligungs Gesellschaft mit beschrankter Haftung (0,0010%), Osterreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft (0,0010%), Banca Popolare di Vicenza (0,5239%) si EM.RO Popolare S.p.A (0,5239%).

Volksbank Romania detinea active de 4,66 miliarde lei (1,38 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 2,71% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri