Actionarii BCR Asigurari SA ar putea decide, intr-o sedinta din 28 mai, majorarea capitalului social al societatii cu 43,75 milioane lei (13,37 milioane euro) pana la 73,75 milioane lei (22,5 milioane euro), potrivit unei convocari a AGA publicata in Monitorul Oficial.

In prezent, capitalul social al companiei de asigurari este de 30 milioane lei (9,17 milioane euro).

Daca actionarii vor aproba majorarea capitalului social, aceasta se va realiza prin emiterea unui numar de 4,375 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 10 lei, care vor fi oferite spre subscriere tuturor actionarilor societatii.

Pretul de subscriere al fiecarei actiuni va fi de 16 lei, fiind alcatuit din 10 lei - valoarea nominala a actiunii - si 6 lei - prima de emisiune, se arata in convocatorul adunarii generale a actionarilor (AGA).

In cazul in care majorarea va fi aprobata, actionarii au o luna de la data publicarii hotararii AGA in Monitorul Oficial pentru a-si exercita dreptul de preferinta la subscrierea actiunilor noi emise, determinat in mod proportional cu cota detinuta la capitalul social al BCR Asigurari la data respectiva. Actionarii care si-au exercitat dreptul de preferinta in prima luna pot subscrie inca o luna pentru actiunile nesubscrise. In cazul in care vor ramane si dupa aceasta perioada actiuni nou emise nesubscrise, acestea vor fi anulate, iar capitalul social va fi majorat doar cu valoarea actiunilor subscrise si varsate in mod valabil, se arata in convocatorul AGA.

BCR Asigurari are ca principal actionar Banca Comerciala Romana (BCR), cu o participatie de 81,74%, iar restul actiunilor apartin mai multor angajati ai grupului BCR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cash sau card: Banii la saltea sau în contul bancar, unde sunt în siguranță?
Setari Cookie-uri