ING: Piata asigurarilor de viata in Romania ar putea ajunge in 2010 la 3 mld. lei

Piata asigurarilor de viata din Romania va atinge la sfarsitul anului 2010 aproape trei miliarde de lei, iar cota asigurarilor de viata din totalul asigurarilor va fi de 30%, a declarat, citat de NewsIn, directorul general adjunct ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

ING estimeaza pentru 2006 un total al primelor de asigurare de 1,250 milioane lei, in timp ce in 2005 valoarea acestora era de 1,03 milioane lei, a declarat Coman, in cadrul conferintei "Cei mai mari jucatori din economie".

Estimarea interna a bancii arata ca activele in administrare ale fondurilor de pensii private ar putea ajunge in 2008 la 1,2 miliarde lei, in timp ce in 2018 valoarea acestora va fi de 67 de miliarde lei. Coman a mai precizat ca 30% din activele sub administrare vor fi investite in piata de capital.

Piata asigurarilor de viata din Romania detine mai putin de 25% din totalul pietei de asigurari, in timp ce in Europa acopera 60%, iar rata de penetrare este de 0,4% din PIB fata de 5% cat este media din Europa, potrivit estimarilor ING.

Ponderea cheltuielilor cu primele de asigurare reprezinta 1,6% din venitul personal fata de 27,3%, cea a cheltuielilor generale, mai arata estimarile ING.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri