Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) intentioneaza sa lanseze in Romania si derivativele pe marfuri, initia pe petrol si cereale, dupa lansarea celor pe aur, a declarat, citat de NewsIn, Teodor Ancuta, presedintele bursei sibiene.
"Consideram ca odata cu implementarea derivativelor pe aur, vom implementa tot in premiera in Romania si derivativele pe marfuri. Aurul este practic primul produs care apartine categoriei marfurilor", a declarat presedintele bursei sibiene.

"Ne propunem sadezvoltam si sa gasim si alte produse: pe petrol, pe cereale si asa mai departe. Totul depinde de viitorul bursei noastre, de partenerul cu care vom colabora", a adaugat seful BMFMS.

BMFMS lanseaza cu data de 2 iulie derivative pe aur. "Este vorba despre contractul futures SIBGOLD avand ca activ suport raportul spot dolar/aur respectiv contractul options OPSIBGOLD, avand ca activ suport contractul futures mentionat anterior. Marimea contractului este de o uncie (31,10 grame) iar pasul de tranzactionare de 0,10 USD. Contractele vor avea patru scadente trimestriale", se precizeaza in comunicatul BMFMS.

"Speram ca pentru inceput, lichiditatea Bursei din Sibiu sa creasca cu 5% dupa introducerea acestor derivate, iar la sfarsitul anului sa avem o crestere cu cel putin 10%", a declarat Teodor Ancuta, presedintele BMFMS.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri