"Consideram ca odata cu implementarea derivativelor pe aur, vom implementa tot in premiera in Romania si derivativele pe marfuri. Aurul este practic primul produs care apartine categoriei marfurilor", a declarat presedintele bursei sibiene.

"Ne propunem sadezvoltam si sa gasim si alte produse: pe petrol, pe cereale si asa mai departe. Totul depinde de viitorul bursei noastre, de partenerul cu care vom colabora", a adaugat seful BMFMS.

BMFMS lanseaza cu data de 2 iulie derivative pe aur. "Este vorba despre contractul futures SIBGOLD avand ca activ suport raportul spot dolar/aur respectiv contractul options OPSIBGOLD, avand ca activ suport contractul futures mentionat anterior. Marimea contractului este de o uncie (31,10 grame) iar pasul de tranzactionare de 0,10 USD. Contractele vor avea patru scadente trimestriale", se precizeaza in comunicatul BMFMS.

Citeste si:

"Speram ca pentru inceput, lichiditatea Bursei din Sibiu sa creasca cu 5% dupa introducerea acestor derivate, iar la sfarsitul anului sa avem o crestere cu cel putin 10%", a declarat Teodor Ancuta, presedintele BMFMS.