Eximbak are incheiate parteneriate similare si cu alte banci din Romania.

“Incepand cu anul 2005, a fost reorientata fundamental strategia bancii, iar un aspect pe care s-a pus accent il reprezinta colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent. In acest sens, au fost reproiectate, conform acquis-ului comunitar, toate produsele oferite de Eximbank, astfel incat sa le poata asigura agentilor economici exportatori si IMM-urilor posibilitatea de a se dezvolta si de a concura pe pietele externe cu sanse egale printr-o competitivitate crescuta si calitate superioara, beneficiind de aceleasi mecanisme de sustinere oferite de institutiile similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Carmen Radu, CEO Eximbank.

“Prin semnarea Acordului de Parteneriat cu Eximbank, Banca Romaneasca isi reitereaza pozitia de sustinatoare a sectorului IMM, atat prin produsele de finantare cat si a celor de garantii si asigurare” a declarat Andreas Maragkoudakis, Director General al Bancii Romanesti.

Citeste si:

Banca de Export-Import a fost creata pentru facilitarea accesului si mentinerea exportatorilor romani pe pietele externe.

Banca Romaneasca dispune de o retea nationala formata din 89 de sucursale si agentii, din care 28 sunt situate in Bucuresti. Banca detine un capital social de peste 119 milioane Euro. Intr-o piata foarte dinamica, cota de piata a bancii a crescut de la 1,7% in decembrie 2005, la 2,1% in decembrie 2006.