Omniasig: Afaceri in crestere cu 68% in primele noua luni din 2007

Omniasig-Vienna Insurance Group, al doilea asigurator de pe piata romaneasca la finalul anului trecut, a afisat prime brute subscrise de 617,8 milioane lei in primele noua luni din 2007, in crestere cu 68% fata de acelasi interval din 2006, a spus vicepresedintele firmei, Radu Stanescu.

La sfarsitul anului, volumul primelor subscrise urmeaza sa ajunga de 800 milioane lei.

"La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, valoarea incasarilor Omniasig s-a ridicat la 617,8 milioane lei, iar pentru sfarsitul anului estimam ca vom ajunge la un prag al subscrierilor de 800 milioane lei", a precizat Stanescu.

Omniasig a inaugurat miercuri noul sediu al sucursalei Unirea din strada Tunari. Potrivit estimarilor companiei, sucursala va inregistra o valoare a primelor brute subscrise de peste 44 milioane euro la sfarsitul anului, ca urmare a abordarii unor politici dinamice de vanzari. Sucursala Unirea colaboreaza cu peste 500 de agenti si brokeri, are peste 400.000 de clienti persoane fizice si a emis pana in prezent mai mult de 570.000 de polite de asigurare.

Omniasig mai are in Bucuresti alte doua sucursale, respectiv Opera (spaiul Independentei) si Aviatorilor (B-dul Lascar Catargiu), peste 300 de unitati (sucursale, agentii, puncte de lucru) in tara, 1.600 de angajati si circa 12.000 de agenti la nivel national.

Omniasig - Vienna Insurance Group a urcat anul trecut pe pozitia a doua pe piata asigurarilor generale din Romania, cu un volum total al primelor brute subscrise de 152,10 milioane euro si o cota de piata de 9,33%.

Vienna Insurance Group AG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA. Fostul actionar majoritar, - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie.

Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat, in urma cu o saptamana, 20,2% din Asirom de la Interagro cu suma de 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), iar in prezent detine pachetul majoritar de 50,2%.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri