Leul s-a apreciat cu peste doi bani (0,63%) fata de euro de la 3,5424 la 3,52 lei/euro, potrivit cursului afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), ca urmare a ordinelor mari de vanzare de valuta venite in special de la bancile straine, sustin dealerii.
Moneda nationala era cotata la 3,5240 lei/euro in deschiderea sedintei valutare de joi, la un nivel similar cu cel de miercuri seara, dupa care leul s-a depreciat usor pana la 3,5360 lei/euro. Vanzarile de valuta s-au accentuat in jurul orei 12:30, dupa care leul s-a apreciat pana la 3,5180 lei/euro, iar la 13:45 euro era cotat la 3,5143-3,5218 lei.

"Au fost vanzari mari de valuta in special de la clientii nerezidenti, dau au fost probabil vanzari si pentru plata salariilor si a taxelor si impozitelor la buget la sfarsit de an", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, potrivit NewsIn.

Zlotul, forintul si lira turceasca au avut evolutii destul de linistite, cotatiile acestora mentinandu-se in apropierea nivelurilor din zilele anterioare, a mai spus Birle.

Cursul afisat joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,5200 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu peste doi bani (0,63%) fata de euro, de la 3,5424 lei/euro, cat era miercuri.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat de la 1,4391 la 1,4310 dolari/euro, iar la 13:30 ora Romaniei, euro era cotat la 1,4315 dolari/euro.

Cursul afisat joi de banca centrala arata o apreciere a monedei nationale cu mai putin de un ban (0,23%) fata de dolar, de la 2,4612 lei/dolar, cat era miercuri, la 2,4555 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de joi un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,91% pe an, fata de 3,75% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 7,74% pe an, de la 5,16% pe an, cat era miercuri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au crescut la 7-8% pe an, de la 6-7% pe an, dupa ce banca centrala a anuntat joi ca organizeaza o noua licitatie pentru excedentul de lei din piata. Scadenta depozitelor in care BNR a atras 1,05 miliarde lei are loc vineri, in ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii, iar dobanda fixa este de 7,50% pe an, egala cu cea de politica monetara.

Banca centrala a organizat si miercuri o licitatie surpriza la care a atras 4,385 miliarde lei in depozite cu scadenta vineri si la o dobanda similara.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri