Astfel, Eugen Voicu il va inlocui pe Adrian Allott (foto) functia de director executiv al companiei Aviva Fond de Pensii, dupa primirea tuturor autorizatiilor, conform legislatiei, si va continua sa lucreze sub coordonarea lui Shah Rouf, director executiv al Aviva Grup Romania.

Eugen Voicu a pus bazele companiei Certinvest in 1994, una dintre cele mai solide companii de administrare de fonduri mutuale din Romania. Voicu a fost secretar general al Uniunii Nationale a Societatilor de Leasing din Romania in perioada 1999 - 2003 si vicepresedinte al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), intre anii 2003 si 2007.

"Adrian Allott si-a respectat angajamentul de a ramane cu Aviva pe parcursul perioadei de aderare pentru pilonul II, dupa care va urma o cariera in consultanta actuariala"
, spun oficialii companiei.

Aviva a atras 247.563 de semnaturi pana la 1 ianuarie, adica 7,79% din piata fondurilor de pensii private obligatorii, obiectivul initial, fiind atingerea unei cote de 30%.

"In noua pozitie imi voi folosi experienta acumulata in administrarea fondurilor de investitii. Sunt increzator in contributia pe care o vom aduce la cresterea companiei cat si la obtinerea de randamente bune pentru clientii nostri", a declarat Eugen Voicu.

Citeste si:

Compania Aviva, prezenta si pe piata romaneasca de asigurari si pensii private, activeaza in sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri si asigurari generale si a raportat vanzari la nivel global in valoare de 41,5 miliarde lire sterline si active in administrare in valoare de 364 miliarde lire sterline in 2006.

Marius Floarea, director general executiv al OTP Fond de Pensii, a demisionat in luna decembrie din toate functiile pe care le ocupa in cadrul companiilor OTP Group. Motivul plecarii sale rezida in abordarea strategica diferita pe care acesta o are referitor la dezvoltarea pe viitor a OTP Group pe piata romneasca. Marius Floarea a fost inlocuit de Calin Matei, membru al directoratului.

De asemenea, Cosmin Paunescu, directorul executiv al societatii slovene de administrare a investitiilor KD Investments, a demisionat.