Profitul net al Unicredit Tiriac Bank a crescut in 2007 cu 50,3%, pana la 263,1 milioane lei (78,8 milioane euro), profitabilitatea bancii fiind sustinuta mai ales de avansul pe segmentul serviciilor bancare pentru companii, a declarat presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu.

"Cresterea profitabilitatii bancii, determinata indeosebi de segmentul corporate si de activitatea de trezorerie , este in conformitate cu obiectivele fixate de noi si depaseste nivelul pietei", a explicat Radu.

Profitul net realizat de Unicredit Tiriac Bank anul trecut reprezinta 9% din profitul net preliminar raportat pe sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.

Profitul brut a urcat cu 27,1%, pana la 407 milioane lei (121,9 milioane euro), determinat de o crestere cu 14,1% a veniturilor si cu 4,8% a costurilor operationale.

Valoarea activelor totale ale bancii a ajuns la 12,8 miliarde lei (3,8 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 10,7% fata de 31 decembrie 2006.

Volumul creditelor acordate de Unicredit Tiriac Bank, care include si imprumuturile finantate direct de banca mama, a avansat anul trecut cu 37%, pana la 10,9 miliarde lei (3,3 miliarde euro).

Cea mai mare parte a acestora a fost acordata pe segmentul pentru companii, unde volumul creditelor a ajuns la 7,7 miliarde lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 44% fata de decembrie 2006. Pe segmentul adresat populatiei, creditele acordate de banca au ajuns la 2,9 miliarde lei, in crestere cu 25,4% fata de finalul anului trecut.

Pe segmentul de servicii bancare personalizate, banca gestioneaza un portofoliu cu o valoare totala de peste 700 milioane lei, pentru peste 1.000 de clienti. Valoarea acestor active administrate de Unicredit Tiriac Bank a avansat cu 50% anul trecut.

Pe partea de finantari imobiliare pe segmentul serviciilor adresate companiilor, volumul portofoliului a ajuns anul trecut la 3,5 miliarde lei, valoarea bilantiera crescand cu 38% fata de finalul lui 2006, la 2,1 miliarde lei.

Volumul depozitelor a crescut cu 14,6% anul trecut, la 6,5 miliarde lei.

Din punctul de vedere al eficientei, raportul intre costurile administrative si veniturile totale a fost anul trecut de 53,4%, cu 4,7 puncte procentuale peste nivelul de anul trecut.

In privinta calitatii activelor, banca a raportat un cost al riscului de 0,7 puncte procentuale. Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) al bancii a fost anul trecut de 21,4%, iar rentabilitatea activelor (ROA) a ajuns, in 2007, la 2,5%.

La sfarsitul anului trecut, reteaua Unicredit Tiriac Bank a ajuns la 141 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri