Romstal Leasing IFN a finantat, in primele patru luni ale acestui an, bunuri in valoare totala de 77,5 milioane euro, cu 44% mai mult decat in perioada similara din 2007, au anuntat reprezentantii companiei.
"Factorul de baza care a generat aceasta crestere este evolutia foarte buna a segmentului de leasing pentru echipamente. In doar patru luni, acest segment a depasit 12,4 milioane de euro din totalul finantarilor Romstal Leasing, de trei ori mai mult fata de aceeasi perioada din 2007. Aceasta evolutie este cu atat mai spectaculoasa cu cat, in tot anul 2007, contractele din segmentul de echipamente s-au ridicat la 17,3 milioane de euro", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 32%, autovehiculele comerciale 45%, echipamentele 17%, imobilele 5,5%, iar motocicletele 1%. Aafacerile compniei au inregistrat cea mai mare crestere pe segmentele autovehiculelor si echipamentelor. Peste 60% din totalul echipamentelor finantate au fost destinate sectorului constructiilor.

Pe segmentul leasingului imobiliar, Romstal Leasing a incheiat contracte de 5,9 milioane euro, in intervalul ianuarie - aprilie 2008, vizand in principal imobile rezidentiale si terenuri.

Romstal Leasing mizeaza, pentru restul lui 2008, pe segmentul echipamentelor si al vehiculelor comerciale, avand in vedere potentialul ridicat al acestor piete. Romstal Leasing are in plan, pentru 2008, deschiderea a cinci noi birouri locale, alaturi de cele 32 existente in prezent.

Romstal Leasing IFN detine o cota de piata de 3,52%. La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru 70 milioane euro. Tranzactia a fost finalizata in martie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri