ING Asigurari de Viata a anuntat o crestere de 24% a volumului primelor brute subscrise in 2008 comparativ cu 2007, pana la valoarea de 620,6 milioane de lei (168,5 milioane de euro), potrivit comunicatului companiei.
Valoarea activelor in administrare a inregistrat o crestere de aproximativ 2%, ajungand la 1,5 miliarde de lei la sfarsitul anului 2008.

ING a incheiat 2008 cu o cota de piata de 34,5% din piata romaneasca a asigurarilor de viata si 38,5% din piata pensiilor obligatorii si facultative cumulat, dupa active.


Profitul brut a atins in 2008 valoarea de 38,2 milioane de lei, comparativ cu 33,2 milioane de lei obtinuta in 2007. Numarul politelor vandute in 2008 a ajuns la 84.762, din care 65% pentru produse traditionale, iar valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata s-a ridicat la 199 milioane lei, in crestere cu 28% fata de 2007.

„2009 va fi cu siguranta un an al produselor de protectie, in care vom intensifica eforturile de informare si educare in privinta modului in care ii putem proteja financiar pe ce dragi”, a declarat Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurari de Viata administreaza doua fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim, ale caror active financiare in administrare erau la sfarsitul lui 2008 in valoare de 31,8 milioane de lei. In prezent, cele doua fonduri insumeaza un numar de 62.615 persoane si active Pilonul III in administrare de 36 milioane de lei.

Numarul de participanti la fondul ING Optim a ajuns la 41.367 de persoane, totalul activelor fiind de 22 milioane de lei, iar in cazul ING Clasic, numarul de participanti a ajuns la 21.248 si totalul activelor la 14,8 milioane de lei. Compania isi propune sa atraga 30.000 de noi participanti in fondurile ING de pensii facultative in 2009, se precizeaza in comunicat.

“Ne asteptam anul acesta la o crestere a interesului pentru economisire individuala si o mai mare constientizare a nevoii unei pensii facultative, mai ales in contextul limitarii, chiar si temporare a contributiei pentru pensia obligatorie”, estimeaza Cornelia Coman.

Ambele fonduri au un nivel mediu de risc, oferind garantii diferite. ING Optim are in plus fata de garantia relativa la piata impusa de lege si o garantie suplimentara - garantia contributiilor nete, aceasta insemnand ca participantul va primi cel putin suma contributiilor nete platite la Fond, chiar si in situatia in care activul net al participantului ar putea ajunge mai mic decat suma contributiilor nete platite, ca rezultat al evolutiilor plasamentelor pe pietele financiare.

"Mai ales din cauza limitarii contributiei la pensia obligatorie a participantilor la nivelul de 2%, ceea ce pe termen lung afecteaza negativ volumul pensiei, consideram ca oamenii trebuie sa ia in calcul si achizitionarea unei pensii facultative”, sustine Emilia Bunea, director general ING Fond de Pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri