OTP Bank Romania se va concentra, in acest an, pe cresterea utilizarii cardurilor emise si pe calitatea portofoliului, nu pe sporirea acestuia, ca in anii anteriori, vizand un ritm de crestere a numarului de carduri de aproximativ 20-30%, a declarat directorul diviziei de carduri din OTP Bank.
"Daca pana anul trecut am inregistrat ritmuri de crestere a portofoliului de carduri de 100-200%, acum vrem sa ne concentram pe calitate, nu pe cantitate. Avem planuri de crestere moderata a portofoliului de carduri in acest an, cu 20-30% fata de nivelul actual", a mai spus Adrian Chichita, directorul diviziei de carduri si al celei de dezvoltare a produselor din cadrul OTP Bank Romania.

Banca a ajuns, recent, la un numar de 120.000 de carduri emise, dintre care aproximativ 10.000 sunt de credit, marea parte fiind carduri de debit. De asemenea, OTP Bank Romania are o retea de bancomate (ATM) de aproape 150 de unitati (137 active si restul in curs de instalare) si 800 de aparate pentru plata cu cardul la comercianta (POS).

Recent, OTP a primit certificatele pentru dezvoltarea tehnologiei de acceptare a cardurilor cu chip la terminalele sale si se pregateste pentru a emite carduri proprii cu chip. Spre deosebire de cardurile cu banda magnetica, tehnologia chip este considerata mai sigura, dar este si mai costisitoare pentru banca emitenta.

"Ne pregatim pentru emiterea de carduri cu chip, mai ales ca se apropie anul 2010, cand aceasta va fi obligatorie pentru toate bancile, potrivit reglementarilor internationale", a explicat Chichita, citat de NewsIn.

El a mai spus ca, dintre cardurile bancii, aproximativ 75-80% sunt active, fiind utilizate pentru cel putin o tranzactie pe luna.
"Provocarea bancilor din Romania pe segmentul cardurilor este sa ajunga la o rata cat mai mare de utilizare a cardurilor la comercianti, in totalul tranzactiilor cu cardurile. In Romania, aceasta este, potrivit statisticilor, de 15-20%. Este insa un proces indelungat, daca ne uitam ca acum 4 ani rata era de aproximativ 3%. In cazul OTP Bank, utilizarea cardurilor la comercianti este peste media pietei, la aproximativ 30% din totalul tranzactiilor", a afirmat Chichita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri