Fondurile private de pensii obligatorii (pilon II) aveau la sfarsitul lui aprilie, 30% din plasamente in strainatate, din care 27% in obligatiuni corporative in state din spatiul Uniunii Europene (UE), 1% in titluri de stat UE, iar restul de 2% in obligatiuni municipale din spatiul comunitar.
"Pe parcursul lunii aprilie 2009, administratorii fondurilor de pensii private au pastrat tendinta anului trecut si din primele luni din 2009 si au continuat sa investeasca preponderent in active cu grad scazut de risc", potrivit buletinului lunar publicat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

In ce priveste strucura investitiilor in aprilie, titlurile de stat au avut cea mai mare pondere, de 53,7%, urmate de obligatiunile corporative, cu 26,7% din activele investite, potrivit raportului.

Depozitele bancare reprezentau 7,4% din plasamente, obligatiuni ale organismelor straine neguvernamentale insumau 4,5%, obligatiunile municipale 4,2%, actiunile 2,5%, iar titlurile de participare OPCVM - 0,8%.

Activele nete aferente celor 14 fonduri de pensii, administrate de cei 14 administratori autorizati de CSSPP pe pilonul II, au fost in luna aprilie de 1.330.692.742 lei - (cca. 318 milioane euro), cu 10,7% mai mari decat in martie 2009 si de circa 14 ori mai mari decat in luna mai 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri