Generali Asigurari: Crestere de 70% a operatiunilor pe segmentul RCA

Generali Asigurari a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de peste 70% in prima jumatate a acestui an pe segmtul RCA, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, numai in primele cinci luni firma inregistrand 107.000 de polite noi pe acest segment, a anuntat marti compania.
"Primele brute subscrise pe segmentul Casco au stagnat in primele sase luni comparativ cu acelasi interval din 2008. Am incercat sa pastram clientii fara daune sau cu o dauna", a declarat directorul pentru asigurari generale din cadrul companiei, Adrian Marin.

Dauna medie in cazul Generali Asigurari a crescut cu circa 10% pe segmentul Casco in primele sase luni din acest an, avand in vedere introducerea fransizei minime de 100 euro, a precizat el.

"Ne-am dat seama ca anul 2009 este unul de RCA si nu de Casco", a mai spus reprezentantul Generali, care a adaugat ca firma s-a orientat pe segmentul RCA catre sate si orase mici, unde frecventa daunelor este mai mica.

Piata pensiilor facultative a sporit in iunie cu 7,06%

Compania a introdus in 18 iunie 2007 fransiza pentru toate politele individuale emise de agentii, brokeri si banci aflate in sistemul informatic al companiei.

Fransiza reprezinta partea din dauna care ramane in sarcina asiguratului si nu se despagubeste de catre societatea de asigurare. Aceasta se stabileste procentual din suma asigurata sau din dauna sau ca o suma fixa raportata la fiecare dauna, iar cu cat fransiza este mai mare, cu atat prima de asigurare trebuie sa fie mai mica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri