Directorul bancii, Robert Rekkers (foto), a mai explicat ca in urmatoarele zile se va lua o decizie privind plafonul de creditare, iar cel mai probabil banca va solicita Fondului de Garantare o majorare a acestuia.

Fondul de Garantare a aprobat pentru Banca Transilvania un plafon al garantiilor pentru creditele din programul Prima Casa de 17,1 milioane euro, dupa ce banca solicitase un buget de 25 milioane euro.

Banca Transilvania se afla in topul primelor trei institutii de credit in termeni de cerere pentru programul Prima Casa.

"Majoritatea creditelor pentru Prima Casa sunt acordate in euro, iar media este de 37.000 euro, insa am acordat si credite de 57.000 euro, precum si de 25.000 de euro. Din total, 60% din credite sunt pentru locuinte vechi", a declarat directorul de retail din cadrul băncii, Gabriela Nistor.

De asemenea, Robert Rekkers au spus ca au acordat pana acum si 1.300 de credite "gata garantate" si ca banca ar putea lansa noi produse in ultimul trimestru din acest an.

Banca Transilvania dispune de o retea teritoriala de peste 500 de unitati si are mai mult de 1,3 milioane de clienti persoane fizice si 150.000 de companii.