Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 4,2249 lei/euro, in crestere cu un ban (0,26%) fata de cel de luni, desi leul a avut o tendinta de apreciere in prima parte a zilei de ieri.
BNR afisase luni un curs de referinta de 4,2141 lei/euro.

Moneda nationala era cotata in apropiere de 4,2340 lei/euro in deschiderea sedintei valutare si a castigat teren inca din primele tranzactii, pana la 4,2240 lei/euro. Ulterior, leul s-a depreciat usor la 4,23 lei/euro.

"Leul s-a apreciat usor in prima parte a sedintei, dupa care a pierdut ceva teren, in conditiile in care si monedele din regiune au avut o tendinta de depreciere fata de euro. Oricum, aprecierea leului din ultima perioada pare sa fi fost sprijinita si de banca centrala, pentru ca altfel cursul ar fi putut urca la 4,30 lei/euro sau chiar peste", a spus un dealer bancar, pentru NewsIn.

In regiune, cursul forintului a oscilat intre 269,45 si 270,75 unitati/euro, iar cursul zlotului polonez intre 4,0680 si 4,0930 unitati/euro, ambele avand o tendinta de depreciere.

Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a urcat marti cu 0,14%, pana la 2,8489 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 2,8449 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat initial de la 1,4790 la 1,4863 unitati/euro, dupa care a castigat teren pana la 1,4820 unitati/euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,71% pe an, in urcare fata de cel din sedinta anterioara, de 8,37% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a crescut la 9,21% pe an, de la nivelul de luni, de 8,87% pe an.

Dobanzile overnight din piata monetara au crescut usor, la 8,50%-9,20% pe an, peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 8% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri