Visa Europe, organizatie detinuta si condusa de 4.500 de banci membre din Europa se asteapta ca maine, pe 23 decembrie sa fie peste 18.000 de tranzactii in fiecare minut pe cardurile Visa in Europa.
Visa Europe estimeaza ca va procesa peste 27 de milioane de tranzactii pe 23 decembrie in toata Europa, in valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, cu aproape 10% mai mult decat anul anterior.

Cele mai multe tranzactii vor fi pe 24 decembrie, intre 11.00-12.00, Visa estimand intre aceste ore pana la 850 de tranzactii pe secunda, fata de 731 in 2008.

Cheltuielile pe cardurile Visa in primele doua saptamani din decembrie au fost cu 10% mai mari fata de perioada similara din 2008, iar 56% dintre cumparaturi s-au facut pe carduri de debit Visa.

“Statisticile Visa arata ca oamenii inca cheltuiesc in perioada dinaintea Craciunului. Vanzarile online au inregistrat deja cifre record si ne asteptam ca centrele comerciale sa incaseze venituri considerabile, a declarat Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

Organizatia a estimat ca 30 noiembrie a fost cea mai buna zi de pana acum in Europa in privinta cumparaturilor online, Visa asteptandu-se sa fie facute 4,5 milioane de tranzactii in valoare de 318 milioane de euro in ultima zi din luna noiembrie a acestui an.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori.

La fiecare 9 euro cheltuiti in Europa, 1 euro este pe un card Visa, in Europa fiind aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri