Fitch coboara ratingurile Bancpost si Banca Romaneasca

Fitch a revizuit ieri in scadere ratingurile pentru creditele pe termen lung ale Bancii Romanesti si Bancpost, dupa ce, cu o zi in urma, agentia de evaluare financiara coborase calificativele pentru bancile mama National Bank of Greece si EFG Eurobank.
Astfel, ratingurile pentru imprumuturile pe termen lung ale celor doua banci de pe piata romaneasca au fost ajustate de la "BBB", la "BBB-", iar perspectiva este negativa.

Pe de alta parte, Fitch a confirmat calificativele pentru creditele pe termen scurt la "F3", potrivit NewsIn.

"Actiunile de reducere a ratingurilor pentru subsidiarele bancilor reflecta opinia agentiei ca, in pofida dorintei bancilor mama de a-si sustine in continuare subsidiarele, capacitatea acestora de a face acest lucru a scazut, in contextul scaderii calificativelor pentru creditele pe termen lung", potrivit comunicatului agentiei de evaluare.

Marti, Fitch reviziuse in scadere ratingurile National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank, in contextul in care anticipeaza ca ajustarile fiscale pe care va trebui sa le faca guvernul elen vor afecta si mai mult profitabilitatea si calitatea activelor acestor banci.

"In particular, Fitch crede ca masurile de inasprire fiscala pe care trebuie sa le ia guvernul elen vor avea un efect semnificativ asupra economiei reale, afectand cererea de credite si punand o presiune suplimentara asupra calitatii activelor. Aceasta din urma ar putea conduce la un cost al creditului mai mare, slabind in cele din urma profitabilitatea", arata raportul agentiei de rating.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri