BNR a injectat in piata 628 mil. lei, la o dobanda de 7%

Banca Nationala a Romaniei a injectat luni in piata bancara 627,9 milioane lei (153 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 7 zile, la o dobanda de 7% pe an, egala cu dobanda cheie, in conditiile in care a ajuns la scadenta operatiunea repo de miercuri de 6,4 miliarde lei.
Pe 24 februarie, banca centrala a imprumutat bancilor 6,418 miliarde lei (1,55 miliarde euro) printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 1 martie, tot la o dobanda de 7% pe an, potrivit agentiei NewsIn.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,33% pe an, in usoara scadere fata de cel de vineri, de 5,53% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 5,83% pe an, de la nivelul din sedinta precedenta, de 6,03% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi, de tip overnight, s-au situat in continuare usor sub dobanda de politica monetara, la cotatii de 5,5-6% pe an.

Totodata, cursul de referinta a coborat usor luni (cu 0,05%) fata de nivelul din sedinta precedenta, pana la 4,1054 lei/euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri