"Avem masuri pe partea de eliminarea a evaziunii fiscale, dar nu va pot da detalii", a spus Vladescu, potrivit NewsIn. Ulterior, el a precizat ca actiunile avute in vedere privesc zona TVA intracomunitar, evaziunea prin cesionarea de firme si evaziunea pe diferite produse, unde ministerul intentioneaza modificarea legii antrepozitelor fiscale.

In plus, in ce priveste jocurile de noroc este nevoie de noi masuri de intarire a controlului, desi legea a fost modificata de scurta vreme, a mai explicat Vladescu.

Imbunatatirea administrarii fiscale si a colectarii veniturilor bugetare este una dintre cerintele Fondului Monetar International (FMI), specificate in acordul cu Romania.

Potrivit ministrului Finantelor, in scrisoare de intentie suplimentara, autoritatile au mai agreat criterii structurale si cantitative, precum si crearea unui tampon pentru a evita presiunile financiare sezoniere, utilizarea veniturilor provenite din coplata in sistemul sanitar, accelerarea rambursarii arieratelor, conditionarea garantiilor si transferurilor suplimentare catre autoritatile locale de progresele inregistrate in reducerea arieratelor.