Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat patru brokeri cu retragerea autorizatiei de functionare, suspendarea activitatii si amenda din cauza neplatii unor datorii catre asiguratorii cu care aveau incheiate contracte sau pentru ca au incasat prime fara sa le depuna la acestia.

Companiile de intermediere in asigurari sanctionate sunt Romtep Broker de Asigurare, Eli Asigurari Broker de Asigurare Reasigurare, ASSES Broker de Asigurare si Cruciatii Broker de Asigurare, conform anuntului CSA.

In ceea ce priveste Eli Asigurari Broker de Asigurare Reasigurare, Comisia a decis si retragerea aprobarii directorului general/administrator al societatii, Dan Burca.

"In urma celor constatate, Consiliul CSA a hotarat retragerea aprobarii acordate directorului general al SC Asses Broker de Asigurare SRL, sanctionarea brokerului cu interzicerea temporara a activitatii pana la data achitarii debitelor restante fata de societatile de asigurare/reasigurare si amenda in cuantum de 5.000 lei", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, CSA a mai dispus si suspendarea activitatii companiei Cruciatii Broker de Asigurare SRL, pentru o perioada de 12 luni.

Potrivit CSA, societatile pentru care s-au emis decizii de suspendare a autorizatiei de functionare, "au obligatia sa ia toate masurile necesare in vederea comunicarii deciziei Consiliului CSA catre toti asiguratii pentru care au intermediat polite de asigurare, precum si catre toti asiguratorii cu care acestia colaboreaza", concluzioneaza comunicatul CSA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta