In cadrul acestei cooperari, cei doi parteneri au lansat circuitul BCR Futures Romania: o serie de 17 turnee (9 masculine si 8 feminine), ce se desfasoara, incepand cu 17 mai 2010, in perioada mai - septembrie a.c., fiecare dintre acestea dotat cu premii de 10.000 de dolari. Turneele vor avea loc in Bucuresti, Pitesti, Bacau, Brasov, Medias, Cluj, Iasi, Craiova, Arad, Onesti, Bals.

Circuitul BCR Futures Romania, organizat sub egida Federatiei Internationale de Tenis, reprezinta sansa oferita tinerilor jucatori, in special celor din Romania, de a-si incepe drumul catre tenisul profesionist.

“In Romania, tenisul nu a beneficiat de sustinerea financiara necesara. De aceea, in ultimii cativa ani BCR a investit aproape 2 milioane de euro pentru pentru a sustine si creste popularitatea acestui sport, a declarat Oana Petrescu", vicepresedinte executiv al bancii.

Tinerii tenismeni au astfel posibilitatea de a acumula primele lor puncte ATP / WTA prin participarea la aceste turnee organizate ca alternativa la participarea in cadrul altor turnee internationale, care necesita o mobilizare de resurse semnificativa, uneori chiar inaccesibila.