Furnizorul si distribuitorul de electricitate de stat Electrica SA a luat o linie de credit de 110 milioane lei de la ING Bank Romania, bani necesari filialelor sale si corpului central, pentru a-si putea plati furnizorii, a declarat directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu.
"Linia de credit a fost deschisa pentru un an. Din suma totala, 20 milioane lei sunt pentru corpul central al Electrica, iar cate 15 milioane lei sunt pentru cele filialele de distributie si furnizare din tara", a precizat Ioan Folescu, citat de NewsIn.

Compania are peste 14.000 salariati. Actionarul sau majoritar este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Electrica SA are in prezent sapte filialele, cele de distributie si de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si filiala Electrica Serv, deservind in total aproximativ 3,5 milioane clienti. Electrica detine 438 de statii electrice, peste 25.600 de posturi de transformare si puncte de alimentare si o retea de circa 116.500 km linii electrice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ING Bank: 120.000 de clienti au platit cu telefonul in trimestrul 3