Leul a continuat sa se deprecieze in aceasta dimineata, pe fondul incertitudinilor legate de trecerea masurilor de austeritate anuntate de Parlament. Pe piata interbancara bancile vindeau euro chiar si cu 4,3040 lei.
Moneda nationala a inceput saptamana aceasta in depreciere fata de moneda europeana, cotatiile de pe piata interbancara urcand spre 4,2930 - 4,3040 lei pentru un euro in jurul orei 11:00. Bancile deja vand euro cu 4,3 lei pe piata interbancara.

Clientii care vor sa cumpere euro de la ghiseele bancilor vor achita pentru fiecare unitate cumparata intre 4,31 si 4,35 lei, in functie de banca la care se duc.

Banca centrala a afisat vineri un curs de referinta de 4,2808 lei/euro, cu aproape 5 bani (1,17%) mai ridicat decat cel de joi, un nivel atat de ridicat nemaifiind atins din noiembrie 2009. Deprecierea leului a venit ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, potrivit careia taierea pensiilor cu 15% nu este constitutionala.

ING estimeaza ca leul se va deprecia in urmatoarea perioada, iar cursul de schimb va ajunge la 4,35 lei/euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri