Compania utilizeaza imprumutul bancar pentru a achizitiona materii prime si materiale necesare derularii unui contract cu un furnizor din Franta. Garantia acordata de EximBank va permite firmei din Targul Secuiesc sa puna in aplicare un contract comercial care prevede livrarea la export de radiatoare ecologice pe baza de ceramica electrotehnica.

“EximBank a simplificat recent procesul de acordare a garantiilor de stat astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile. Procesul de acordare a garantiei producatorului de radiatoare EL-CO din Targu Secuiesc este primul care s-a derulat dupa „schema simplificata”, toate fluxurile si procedurile de lucru interne fiind adaptate la noile modificari”, a explicat Ionut Costea (foto), presedintele EximBank.

Produsele SC EL-CO SA sunt vandute in Canada, USA, Europa si Asia, firma, care are in jur de 450 de angajati, dispunand de una dintre cele mai moderne capacitati de productie din domeniul ceramicii electrotehnice.

EximBank ofera un larg pachet de produse pentru societatile comerciale care au nevoie de un credit sau de o scrisoare de garantie bancara si nu dispun de suficiente garantii colaterale. Pe langa garantii, EximBank ofera finantari destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, la dezvoltarea regionala, la sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, precum si asigurari pentru exporturile romanesti.