Ministerul Finanţelor vrea să majoreze capitalul social al CEC Bank cu 1 miliard de lei prin emiterea de noi acţiuni cu o valoare nominală egală cu valoarea nominală a acţiunilor existente, potrivit proiectului de buget pe anul 2024.

"Se mandatează Ministerul Finanţelor, în calitate de reprezentant al statului, ca unic acţionar, să majoreze capitalul social al CEC Bank SA prin emiterea de noi acţiuni cu o valoare nominală egală cu valoarea nominală a acţiunilor existente. Ministerul Finanţelor subscrie cu suma de 1.000 milioane lei la majorarea capitalului social al CEC Bank SA, sumă aprobată cu această destinaţie în bugetul de stat pe anul 2024", se menţionează în document.

De asemenea, bugetul de stat pe anul 2024 prevede o majorare a capitalului social al Exim Banca Românească SA cu suma de 750 milioane lei prin emiterea de noi acţiuni cu o valoare nominală egală cu valoarea nominală a acţiunilor existente.

"Ministerul Finanţelor subscrie cu suma de 750 milioane lei la majorarea capitalului social al Exim Banca Românească S.A., sumă aprobată cu această destinaţie în bugetul de stat pe anul 2024", se mai precizează în document.

Conform sursei citate, majorările de capital vor fi făcute după notificarea Ministerului Finanţelor la Comisia Europeană şi obţinerea Deciziei de autorizare a majorării de capital social, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniul ajutorului de stat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri