Ministerul Finanţelor vinde o nouă rundă de titluri de stat FIDELIS în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie, adresată persoanelor fizice din România. Valoarea minimă care poate fi subscrisă este de 100 de lei, în vreme ce dobânzile sunt la nivelul celor mai bune bonificații oferite de bănci în prezent.

Oferta Fidelis care începe luna aceasta va avea cinci tranșe, trei în lei și două în euro. Românii care au donat sânge anul acesta vor beneficia de o dobândă bonus la titlurile de stat în lei.

Câștigurile din titluri de stat sunt neimpozabile, în vreme ce câștigurile din dobânzile bancare se impozitează cu 10%.

Titluri de stat Fidelis noiembrie 2023 | Dobânzi și detalii ofertă

  • Tranșa în lei cu dobândă 6,1% pe an și maturitate în decembrie 2024 (titluri de stat pe 1 an)
  • Tranșa în lei, pentru donatorii de sânge, cu dobândă 7,1% pe an și maturitate în decembrie 2026 (titluri de stat pe 3 ani)
  • Tranșa în lei cu dobândă 7,25% pe an și maturitate în decembrie 2026 (titluri de stat pe 1 an)
  • Tranșa în euro cu dobândă 4% pe an și maturitate în decembrie 2024 (titluri de stat pe 1 an)
  • Tranșa în euro cu dobândă 5,5% pe an și maturitate în decembrie 2028 (titluri de stat pe 5 ani)

Titlurile de stat în lei au o valoare nominală de 100 de lei, iar cele în euro de 100 de euro.

Titluri de stat FIDELIS | Documentele necesare pentru donatorii de sânge

Pentru subscrierea în cadrul emisiunii în lei la 1 an dedicată donatorilor de sânge, este necesară prezentarea unui document doveditor care certifică calitatea de donator de sânge, respectiv adeverință/ carnet de donator/ alt document care atestă calitatea de donator de sânge, cu condiția că aceasta/ acesta să fie eliberat(ă) în termenul de valabilitate conform prevederilor Prospectului și menționat în Termenii Finali ai Emisiunii, respectiv în perioada 01 ianuarie 2023 – 15 decembrie 2023.

De unde cumperi titluri de stat FIDELIS

Titlurile pot fi cumpărate prin intermediul băncilor partenere (Alpha Bank, Banca Transilvania/BT Capital Partners, BCR, BRD) și prin intermediul caselor de brokeraj autorizate pe bursa românească. Titlurile de stat FIDELIS NU se pot cumpăra la Poștă sau la unitățile Trezoreriei.

După ce se încheie perioada de subscriere, titlurile FIDELIS vor fi listate la Bursa de Valori București unde vor putea fi liber tranzacționate la prețuri ce vor varia în funcție de cerere și ofertă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri