Revolut a anunțat că versiunea Revolut Lite, o adaptare a aplicației principale, este disponibilă pentru clienții din Republica Moldova, dar și pentru cei din Armenia și Macao. Clienții din aceste piețe vor putea transfera către alți utilizatori Revolut sume de bani, mai rapid și mai ușor.

Clienții din cele trei noi piețe pot transfera acum bani în alte țări cum ar fi Chile, Azerbaidjan și Sri Lanka, dar și către utilizatori din alte țări în care Revolut este activ cu ofertele sale complete de produse - Regatul Unit, Spațiul Economic European (SEE), SUA, Japonia, Singapore, Australia, Brazilia și în curând India, Noua Zeelandă și Mexic.

În primele trei luni ale anului 2023, clienții Revolut au realizat aproximativ 85 de milioane de tranzacții peer-to-peer pentru a trimite bani prietenilor și familiei prin intermediul aplicației, economisind milioane de euro, lire sterline etc. care ar fi reprezentat comisioanele achitate dacă ar fi ales metodele clasice de transfer.

Pe lângă trimiterea de bani prin funcționalitatea gratuită peer-to-peer, clienții noi vor putea, de asemenea, să folosească infrastructura globală de transfer de bani a Revolut, să primească bani de la conturi bancare sau carduri non-Revolut gratuit și să trimită bani către conturi și carduri non-Revolut în schimbul unei taxe de 1% și, respectiv, 3% (de la cel puțin 1 dolar american, echivalent în moneda locală). Orice taxă de transfer este afișată în aplicație înainte ca un client să accepte tranzacția, iar cursul de schimb oferit va fi unul competitiv pentru transferurile internaționale.

Cu ocazia lansării, taxele de 1% și 3% pentru transferurile cu aplicația Revolut Lite către conturi și carduri bancare non-Revolut vor fi eliminate pentru clienții noi, până pe 31 iulie 2023.

Potrivit pentru expatriați și studenți care merg la facultate în străinătate, Revolut Lite le va permite clienților din noile piețe să efectueze transferuri internaționale competitive și sigure în peste 25 de valute. Persoanele care locuiesc în cele șase țări, în total, în care este disponibil Revolut Lite pot descărca aplicația și se pot înscrie pentru a accesa versiunea simplificată. Banii pot fi trimiși pe tot globul rapid, atât de la un cont Revolut către un alt utilizator Revolut, cât și către conturile bancare din sistemul SEPA, majoritatea transferurilor având loc în cel mult o zi lucrătoare, potrivit datelor interne ale Revolut.
„Suntem încântați să lansăm Revolut Lite în alte trei piețe, continuând să extindem accesul clienților la serviciile noastre de transferuri rapide, sigure și ușor de realizat. Revolut a redefinit modul în care se pot primi sau trimite bani, simplificând transferurile internaționale și oferind prețuri competitive și cele mai bune rate de schimb valutar.

Transferurile internaționale realizate prin metode tradiționale pot veni cu costuri ascunse, dar în cazul Revolut, dacă aceste transferuri se fac între clienții noștri, nu există nicio taxă, indiferent unde s-ar afla. În plus, faptul că oferim mereu cel mai bun schimb valutar este un real motiv de mândrie pentru noi”, a declarat Vlad Yatsenko, Chief Technology Officer și co-fondator al Revolut.

„Suntem extrem de bucuroși să salutăm sosirea Revolut în Republica Moldova. Acest serviciu, cu adevărat inovator, va revoluționa modul în care oamenii din țara noastră își gestionează finanțele. Va îmbunătăți peisajul nostru financiar și va împuternici cetățenii noștri cu soluții financiare digitale inovatoare. Va crea un mediu de piață mai competitiv și o îmbunătățire mai rapidă a standardelor, ceea ce va duce la un sector financiar modernizat, servicii de calitate superioară, precum și costuri mai reduse. Este un prim pas foarte bun. De asemenea, sper să avem o gamă largă de servicii pentru clienți individuali și afaceri”, a adăugat Dumitru Alaiba, ministrul pentru Dezvoltare Economică și Digitalizare al Republicii Moldova.

Sursa foto: Revolut România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri