Cursul de schimb a incheiat sedinta de joi in scadere cu 0,8 - 0,85 bani, la 4,2230 - 4,2250 lei/euro, aprecierea leului fiind determinata in primul rand de ordinele de vanzare de euro din partea unui jucator strain, dar si de intarirea euro in raport cu dolarul, potrivit Mediafax.
Primele transferuri au fost realizate la 4,2300 - 4,2330 lei/euro, paritate in imediata apropiere a nivelului de la finalul sedintei de miercuri, de 4,2310 - 4,2335 lei/euro.

Potrivit dealerilor, o banca londoneza a vandut euro pentru a cumpara lei, iar cursul de schimb a inceput sa scada. Punctul minim al cursului a fost inregistrat cu putin inainte de ora 10:00, cand euro a fost cotat la 4,2180 - 4,2200 lei.

Ulterior, paritatea a revenit usor peste nivelul de la deschidere, ca urmare a ordinelor comerciale de cumparare de euro si a deprecierilor usoare inregistrate de valutelor statelor din regiune.

Dupa ora 15:30 leul a inceput sa se aprecieze din nou in raport cu euro, dupa ce moneda europeana s-a intarit comparativ cu dolarul. Deprecierea dolarului a fost determinata de informatiile privind cererile de somaj din SUA, care au fost peste estimari.

"Lumea se asteapta acum ca Fed sa faca noi infuzii de lichiditate in economie, iar asta a dus la deprecierea dolarului fata de euro. Imediat dupa aparitia informatiilor bursele au scazut usor, insa apoi si-au mai revenit, astfel ca atat leul cat si valutele din regiune se apreciaza usor. In plus, pe piata locala ordinele de vanzare de euro au fost mai mari decat cele de cumparare", a afirmat un dealer.

El a adaugat ca volumele de valuta tranzactionata au fost peste media ultimelor sedinte.

La inchiderea sesiunii, euro era tranzactionat la 4,2230 - 4,2250 lei, paritate cu 0,8 - 0,85 bani sub nivelul de la finalul zilei anterioare.

Cursul de referinta anuntat, joi, de Banca Nationala a Romaniei, de 4,2283 lei/euro, a fost cu 1,02 bani sub rata calculata miercuri, de 4,2385 lei/euro.

Bancile comerciale au afisat joi dobanzi de 2,02% - 2,52%, pentru depozitele cu scadenta la o saptamana, apropiate de cele de miercuri, de 1,95% - 2,45%. Randamentele pentru plasamentele pe termen de o saptamana au crescut la 4,43% - 4,93%, dupa ce in ziua anterioara au variat intre 3,65% si 4,15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri