Moneda nationala s-a apreciat in a doua parte a sedintei interbacare, iar cotatiile au coborat sub 4,28 lei/euro, in conditiile in care jucatorii anticipeaza ca motiunea de cenzura nu va trece.
In jurul orei 16:30, bancile afisau cotatii de 4,2730 - 4,2745 lei/euro, usor mai jos fata de nivelul de la inchiderea de marti, de 4,2750 - 4,2765 lei/euro, scrie Mediafax.

Primele tranzactii de miercuri au fost realizate la 4,2785 - 4,2800 lei/euro, iar in prima parte a sedintei leul a avut astfel o tendinta nesemnificativa de depreciere, in linie cu cea a valutelor tarilor vecine, care au pierdut, in medie, 0,45% din valoare in raport cu moneda unica.

La jumatatea sesiunii, paritatea se situa la 4,2810 - 4,2830 lei/euro. Ulterior, cotatiile au inceput sa scada, pe fondul vanzarilor de valuta pentru marcarea profiturilor de catre unii jucatori care se asteapta ca motiunea de cenzura sa nu treaca.

Potrivit dealerilor, tendinta de depreciere a leului din prima parte a sedintei a fost in linie cu sentimentul usor negativ din regiune, situatia politica interna avand influente limitate asupra monedei nationale.

Totodata, dealerii sustin ca daca motiunea de cenzura va fi respinsa leul va inregistra o apreciere moderata, intrucat nivelul actual al paritatii include asteptarile jucatorilor in acest sens, insa in situatia contrara moneda nationala s-ar deprecia puternic, paritatea putand ajunge la 4,4 - 4,5 lei/euro.

Caderea guvernului ar putea schimba climatul economic in perioada urmatoare, in ideea in care un nou guvern va veni cu idei noi, iar acordul cu FMI ar putea inceta sau ar fi suspendat.

La ora transmiterii stirii, parlamentarii dezbat motiunea.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat miercuri un curs oficial de 4,2819 lei/euro, cu 0,75 bani peste cel de marti, de 4,2744 lei/euro. Pentru dolarul american, banca centrala a publicat o rata de schimb de 3,0934 lei/dolar, cu 2,73 bani mai mare decat cea de marti, de 3,0661 lei/dolar.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi se situeaza la 3,21 - 3,71%, usor mai jos decat cele de marti, de 3,3 - 3,8%. In acelasi timp, ratele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au oscilat nesemnificativ, de la 3,78 - 4,28% la 3,76 - 4,26%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri