HVB Banca pentru Locuinte SA a inaugurat luna aceasta peste 30 de standuri de consiliere-contractare, spatii special amenajate in mari centre comerciale din Bucuresti si din tara, unde consilierii bancii vor oferi informatii celor ce doresc sa cunoasca si sa beneficieze de avantajele produselor de economisire - creditare.

De asemenea, sistemul de distributie al HVB Banca pentru Locuinte s-a imbunatatit semnificativ in aceasta saptamana, odata cu acceptul dat de BNR pentru Creditcoop de a vinde produsele Bauspar prin toate cele 16 agentii si 125 de cooperative afiliate, totalizand peste 900 puncte de lucru.
"
Ne este necesara acesta desfasurare de forte deoarece este stiut faptul ca la sfarsitul anului oamenii devin mai interesati de produsele de economisire creditare, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada ei pot maximiza randamentele sumelor economisite prin incasarea integrala a primei de stat, chiar daca sumele au fost depuse acum in decembrie", a declarat Petre Tulin, Presedintele HVB Banca pentru Locuinte S.A.

Produsele de finantare imobiliara ale HVB Banca pentru Locuinte S.A. se adreseaza tuturor cetatenilor romani, inclusiv celor cu venituri mai reduse care nu dispun de resursele financiare pentru achizitionarea, construirea sau repararea unei locuinte sau de avansul solicitat de banci in vederea acordarii unui credit imobiliar.

Astfel, valoarea minima a unui contract, de numai 3.000 RON, ca si economisirea prealabila repartizarii contractelor, fac accesibile produsele bancii pentru toate categoriile de clienti, nefiind impusa o limita minima de venit. Conditiile de acordare a creditelor devin astfel mai putin restrictive decat in cazul bancilor comerciale, intrucat clientul dispune la momentul acordarii creditului de o bonitate mai buna, ca urmare a economisirii constante.

HVB Banca pentru Locuinte S.A. este banca de economisire-creditare pentru domeniul locativ fondata in conformitate cu Legea 541/2002, ai carei actionari sunt Vereinsbank Victoria Bauspar AG Munchen - a doua banca pentru locuinte infiintata in Europa, Bank Austria Creditanstalt AG si HVB Bank Romania S.A.