Omniasig, prime brute subscrise in scadere cu 15%, la 9 luni

Omniasig Vienna Insurance Group a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un volum al primelor brute subscrise mai mic cu 15,68% in valoare, pana la suma de 723,39 milioane de lei, a anuntat compania.

„Scaderea inregistrata vine in urma efectelor directe pe care criza financiara globala le are asupra tuturor segmentelor economiei in Romania. Totodata, compania a inregistrat in primele trei trimestre din 2010 un profit brut de 21,38 milioane de lei, conform standardelor IFRS”, se arata in comunicatul Omniasig.

Valoarea totala a daunelor platite de companie in perioada de analiza fost de 512,83 milioane de lei.

Asigurarile auto detin in continuare ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv 74%. Asigurarile Casco au inregistrat o valoare de 353,44 milioane de lei, ceea ce reprezinta o scadere de 26,80% fata de primele noua luni ale anului 2009. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 180,32 milioane de lei, cu 16,64% mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent. Valoarea daunelor platite pe aceste segmente a fost de: 345,85 milioane de lei la Casco si de 140,30 milioane de lei la RCA.

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o crestere de 23,49% a valorii primelor brute subscrise, ajungand la un volum total de 139,03 milioane ron.

Si segmentul Asigurarilor de raspundere civila generala a continuat sa creasca, acesta atingand o valoare a primelor brute subscrise de 16,72 milioane de lei, o valoare cu 27,55% mai mare fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2009.

De asemenea, linia Asigurarilor de bunuri in tranzit isi mentine ritmul de crestere, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 9,11 milioane de lei, cu 20,69% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri