Piata creditului de consum a ajuns la valoarea 277,22 milioane euro, in primele noua luni din acest an, din care 270,31 milioane euro (98%) credite destinate consumului personal si 6,91 milioane euro (2%) credite auto, a anuntat Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania.
Valoarea pietei creditelor de consum, la finalul primului semestru din acest an, era de 178,5 milioane de euro.

In domeniul creditelor destinate consumului personal, imprumuturile de tip nevoi personale detin o cota de 50% (137,26 milioane euro), creditele de tip revolving 25% (66,28 milioane euro) si 25% (66,76 milioane euro) credite la POS.

Din totalul finantarilor de tip credit auto acordate, 99% (6,87 milioane euro) au fost destinate achizitiei de vehicule noi si doar 1% (40 mii euro) achizitiei de vehicule second hand.

ALB reprezinta conform statisticilor ALB si BNR 91% din piata de leasing financiar si 63% din totalul pietei creditului de consum IFN din Romania.

ALB este membra in Consiliul Director al Federatiei Europeane a Asociatiilor Societatilor de Leasing - Leaseurope si membra a Federatiei Creditului de Consum din Europa – Eurofinas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri