Piata creditului de consum a ajuns la valoarea 277,22 milioane euro, in primele noua luni din acest an, din care 270,31 milioane euro (98%) credite destinate consumului personal si 6,91 milioane euro (2%) credite auto, a anuntat Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania.

Valoarea pietei creditelor de consum, la finalul primului semestru din acest an, era de 178,5 milioane de euro.

In domeniul creditelor destinate consumului personal, imprumuturile de tip nevoi personale detin o cota de 50% (137,26 milioane euro), creditele de tip revolving 25% (66,28 milioane euro) si 25% (66,76 milioane euro) credite la POS.

Din totalul finantarilor de tip credit auto acordate, 99% (6,87 milioane euro) au fost destinate achizitiei de vehicule noi si doar 1% (40 mii euro) achizitiei de vehicule second hand.

ALB reprezinta conform statisticilor ALB si BNR 91% din piata de leasing financiar si 63% din totalul pietei creditului de consum IFN din Romania.

ALB este membra in Consiliul Director al Federatiei Europeane a Asociatiilor Societatilor de Leasing - Leaseurope si membra a Federatiei Creditului de Consum din Europa – Eurofinas.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Pariul BT pe finantarea micilor antreprenori: cum functioneaza BT Mic
Setari Cookie-uri