Actionarii BCR Leasing au hotarat, in 27 decembrie, majorarea capitalului social cu 100,93 milioane de lei, la 122,23 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, a declarat pentru Mediafax directorul general al societatii, Bogdan Speteanu.

"Majorarea capitalului societatii are drept scop intarirea pozitiei BCR Leasing pe piata si sustinerea proiectelor de dezvoltare a companiei", a adaugat Speteanu.

Operatiunea va fi insotita de emiterea a 672.871 titluri, care vor fi oferite spre vanzare tuturor actionarilor societatii la un pret de subscriere de 150 lei/actiune, egal cu valoarea nominala a unei actiuni.

BCR Leasing este controlata de Banca Comerciala Romana, in proportie de 92,14%, in timp ce Financiara SA, o companie a grupului BCR, detine 7,39%, restul revenind unui numar de 129 de persoane fizice.

In 2009, compania a finantat bunuri in valoare de 138 milioane de euro, in scadere cu 70% fata de 2008, si a avut pierderi, pentru prima oara de la inceputul activitatii, rezultatul negativ fiind de 134 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cîţu: Ambiguitatea criteriului Covid a fost eliminată din programul IMM Invest
Setari Cookie-uri