Banca Transilvania (TLV) a vandut toate cele 7,32 milioane de actiuni emise in oferta primara adresata salariatilor si altor investitori, titluri ramase nesubscrise anul trecut dupa exercitarea dreptului de preferinta de catre actionari, astfel ca valoarea fondurilor atrase a fost de 8,05 mil. lei.

La cele sase milioane de actiuni destinate salariatilor au subscris 58 de persoane, iar celelalte 1,32 milioane de titluri au fost cumparate de 10 investitori, potrivit Mediafax.

Titlurile au fost scoase la vanzare la un pret de 1,1 lei, sub cotatia bursiera de 1,4 lei, dar un pic peste pretul platit de actionari, de 1 leu, egal cu valoarea nominala.

Ofertele s-au derulat in perioada 24 ianuarie - 28 ianuarie, iar operatiunea a fost intermediata de BT Securities. Comisioanele aferente ofertelor au fost platite din alte surse ale bancii, nu din fondurile atrase.

Actionarii au subscris, anul trecut, 93,9% din actiunile emise pentru majorarea capitalului social decisa in aprilie 2010, respectiv suma de 112,67 milioane lei. Majorarea nu a fost inca inregistrata la Depozitarul Central, banca avand in prezent un capital social de 1,35 miliarde de lei.

Actionarii Bancii Transilvania au decis in aprilie 2010 majorarea capitalului social cu 391,5 milioane lei, de la 1,08 miliarde lei la 1,47 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor in suma de 173,9 milioane de lei, a unor prime de emisiune in valoare de 97,6 milioane lei si prin aporturi in numerar de 120 milioane lei.

Pentru aport in numerar, banca a emis 120 milioane de actiuni noi, la un pret de emisiune egal cu valoarea nominala, de 1 leu pe unitate. Aceste titluri au putut fi subscrise de posesorii drepturilor de preferinta in intervalul 25 octombrie - 24 noiembrie.

Actiunile Banca Transilvania se tranzactionau la ora transmiterii stirii la un pret de 1,406 lei, cu 0,43% peste referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii era de 1,909 miliarde lei.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61% din titluri, si Bank of Cyprus (9,7%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani vor pune pe masa companiile de pe bursa in 2020