Fondul Epic Financial, actionar in RCS&RDS, a cumparat cel mai mare operator ucrainean

Fondul austriac de investitii Epic Financial Consulting a semnat un acord cu Fondul Proprietatii din Ucraina pentru cumpararea cu 1,3 miliarde de dolari a unei participatii de 92,8% din Ukrtelecom, cel mai mare operator ucrainean de telefonie fixa, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Cu o participatie de 5,5%, Epic Financial Consulting este unul dintre actionarii Cable Communications Systems Olanda, care detine 88,9% din RCS&RDS.

Acordul pentru Ukrtelecom reprezinta cea mai mare vanzare de active de stat din Ucraina de dupa 2005, cand cel mai mare complex metalurgic din tara a fost vandut catre ArcelorMittal pentru 4,8 miliarde de dolari.

Ukrtelecom opereaza peste 10 milioane de linii de telefonie si este un furnizor important de servicii de internet.

Operatorul telecom are datorii totale de 625 milioane de dolari, potrivit datelor Fondului Proprietatii de Stat.

Epic Financial Consulting a colaborat in Europa de Est cu fondul de investitii Quantum detinut de omul de afaceri George Soros, noteaza Bloomberg.

RCS&RDS, compania in care sunt actionari austriecii de la Epic, este cel mai mare furnizor de servicii de televiziune si internet de pe piata locala.

Operatorul fondat in urma cu aproape 20 de ani de oradeanul Zoltan Teszari s-a extins in ultimii ani si in Ungaria, Spania, Cehia, Croatia, Slovacia si Serbia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri