Deutsche Telekom, operatorul ce detine 30% din actiunile OTE, si France Telecom, parintele Orange Romania, urmaresc sa isi uneasca retelele de comunicatii in Romania si Austria pentru a reduce costurile operationale, scrie Handelsblatt care citeaza surse din managementul France Telecom.
OTE controleaza in Romania atat Cosmote cat si Romtelecom. France Telecom detine Orange Romania.

Construirea si operarea retelelor de telecomunicatii reprezinta cele mai costisitoare activitati ale operatorilor telecom. Pe fondul reducerii tarifelor, companiile incearca sa isi reduca continuu cheltuielile si sa creasca rentabilitatea.

Companiile Deutsche Telekom si France Telecom au realizat o mutare similara si in Polonia, oficialii companiilor spunand ca vor realiza economii de “cateva sute de milioane de euro” pana in 2015.

Oficialii Deutsche Telekom au subliniat ca nu se limiteaza la Romania si Austria, cautand posibilitati de parteneriate in 13 state.

Veniturile Orange Romania au scazut cu 7,8% in 2010, la 973 milioane de euro. In 2009, Orange Romania a avut incasari de 1,05 miliarde euro iar in 2008 venituri de 1,31 miliarde euro. Compania avea la finalul lui 2010 circa 10,5 milioane clienti.

Veniturile totale realizate de Cosmote in Romania anul trecut s-au ridicat la 468,8 milioane de euro, cu 7,2% mai mult decat in 2009. Compania avea la finalul anului circa 6,9 milioane clienti.

Veniturile Romtelecom au scazut cu 7,2% anul trecut la 807 de milioane de euro. Profitul operational inainte de depreciere si amortizare a fost 252,4 mil. euro, nivel apropiat de rezultatul din 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri