Activitatile care vor fi combinate reprezinta achizitiile de echipamente pentru consumatori, echipamente de retea, platforme de servicii si, incepand cu patru proiecte-pilot, infrastructura IT, se arata intr-un comunicat transmis de cele doua companii de telecomunicatii.

Termenii conveniti in acordul anuntat luni vor sta la baza contractelor finale care urmeaza sa fie negociate.

Deutsche Telekom si Orange tintesc prin acest joint venture economii combinate de 1,3 miliarde euro din costurile anuale de functionare pentru ambele grupuri dupa trei ani de implementare, datorita armonizarii tehnologiei si reducerii cheltuielilor.

Astfel, economiile Deutsche Telekom dupa trei ani de implementare sunt estimate la peste 400 milioane euro, iar pentru Orange la sub 900 milioane euro.

Joint venture-ul va avea doua unitati operationale, la Bonn si la Paris, iar angajatii celor doua entitati vor fi echipele care se ocupa in prezent de aprovizionare si achizitionare la cele doua companii.

Citeste si:

Companiile anticipeaza ca vor incheia un acord final in urmatoarele saptamani, care va trebui apoi sa primeasca avizul autoritatilor pentru concurenta.

Deutsche Telekom si France Telecom-Orange au anuntat in luna februarie ca vor cauta potentiale zone de cooperare pentru a reduce costurile in Europa, vizand echipamentele, roaming-ul WiFi, serviciile M2M (Machine-to-Machine) si alte arii de crestere si dezvoltare a afacerilor.

Cele doua grupuri si-au unit in anul 2009 operatiunile din Marea Britanie.

Orange este prezent si in Romania, unde ocupa pozitia de lider pe piata telecomunicatiilor mobile dupa numarul de clienti.

Pe de alta parte, Deutsche Telekom detine 30% din OTE, grupul grec care controleaza Romtelecom si Cosmote si retailerul Germanos.